Nattaset English & Gordon Setters

Contact    News    Our setters    Puppies    Litters    Links    Home

     
   

NEWS 2017

   

News 2016 News 2015 News 2014  News 2013  News 2012  News 2011 News 2010 News 2009 News 2008 News 2007 News 2006-2005

     
     
03.05.  

Muutama narttupentu on vielä vapaana. Luovutus 18.5. lähtien.

     
03.05.  

Hieman minusta ja Nattaset englanninsetteristä:

Kasvatan pienimuotoisesti (keskimäärin yksi pentue/vuosi) SUURELLA SYDÄMELLÄ JA RAKKAUDESTA ROTUUN englantilaislinjaisia englanninsettereitä kennelnimellä NATTASET.

Olen omistanut englanninsettereitä vuodesta 1986 lähtien ja ensimmäinen Nattaset pentue syntyi vuonna 1998. Näiden 19 vuoden aikana olen kasvattanut 18 englanninsetteripentuetta (115 pentua) ja 2 gordoninsetteripentuetta yhteistyössä emojen omistajien kanssa (14 pentua).

90% Nattaset koirista on puhtaasti pelkästään perhe- ja seurakoirina; jokunen käy näyttelyissä ja muutama jopa metsällä.

Nattaset englanninsetterit ovat erittäin avoimia, ystävällisiä ja pentuna/nuorena vilkkaita luonteeltaan. Ne eivät yleensä juuri pelkää mitään ja joskus ne ovat suorastaan hieman uhkarohkeitakin, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei yleensä niiden kanssa eläessä puutu ;-)

Setteri on aktiivinen ja liikunnallinen rotu ja sen tulee saada liikkua/puuhastella paljon. Mielekkäintä liikkumista sille on luonnossa vapaana juokseminen ja koirakaverien kanssa leikkiminen.

Useimmat setterit ovat hyvin oppivaisia. Ne ovat myös fiksuja ja ovelia Koulutuksessa on paras käyttää positiivista palkitsemista eli makupaloja/leluja/kehuja houkuttimena ja olemalla vielä OVELAMPI kuin pentusi, saat sen tekemään melkein mitä vain!

Englanninsetteri on myös erittäin sopeutuva rotu ja tulee myös hyvin toimeen (=rakastaa) muiden koirien ja lapsien kanssa. Juuri nämä luonteenpiirteet ovat saaneet minut rakastumaan rotuun yhä uudestaan ja uudestaan. Ne osaavat nauttia elämästä, eivät murjota tai ole koskaan huonolla päällä, vaan ovat aina avoimia ja innokkaita uusille asioille ja häntä heiluu iloisesti koko ajan!

Rivien välistä osasit varmaan myös lukea setterin ns ”huonoista puolista” eli jos haluat itsellesi Sinua palvovaa ja jokaista pienintä pyyntöäsi HETI tottelevaa koiraa, niin setteri ei ehkä ole ”aivan” oikea rotu Sinulle. Toki setteri saattaa ajoittain palvoa Sinua (etenkin ruokaansa odottaessaan) ja jopa totella HETI mutta toisena hetkenä se on itsenäinen, itsepäinen ja omien mieltymyksiensä ja mielenkiinnonkohteidensa mukaan menevä ”hömppä”. Kärsivällisyys ja odottaminen eivät myöskään ole nuoren setterin vahvimpia ominaisuuksia – mutta Sinulta sitä kärsivällisyyttä ja odottamista vaaditaan joskus sitäkin enemmän ;-) Huumorintaju ja rakkaus koiraasi kohtaan auttavat varmasti pääsemään mahdottomiltakin tuntuvien tilanteiden yli – ja määrätietoisuus ja jämäkkyys helpottavat huomattavasti jokapäiväistä elämää <3

Jos tämän luettuasi olet valmis ottamaan haasteen vastaan, niin tule ihmeessä katsomaan näitä sydämenvaltaajia itse paikan päälle kotiimme Kouvolaan!

     
30.03.  

Great news!!! Holly (Nattaset Angel's Touch) gave birth to eight lovely puppies; two boys and six girls. The proud sire is HelW-16 Loki Pride Ravandlil "Loki". Some bitch puppies are still available.

Hienoja uutisia! Holly (Nattaset Angel's Touch) sai tänään kahdeksan pentua; kaksi poikaa ja kuusi tyttöä. Ylpeä isä on HelV-16 Loki Pride Ravandlil "Loki". Muutamia narttupentuja vielä vapaana.

Nattaset english setter puppies 2017

     
04.03  

Today at Kouvola group show:

  • Nattaset Wild Rose "Veera" intermediate class 1st with excellent

and the Gordon Setter

  • Nattaset Primo Amore "Bella" champion class 1st with excellent.

It was our local show and good practise for both girls though the judge Jetta Tschokkinen preferred the total different type of setters. Well done anyway Jossu and Tuula!

Nattaset Wild Rose Veera Nattaset Primo Amore Bella

     
01.03.  

Rita (White Edelweiss Lofty) and Veera (Nattaset Wild Rose) were having fun with Holly (Nattaset Angel's Touch) and Chiara (Nattaset Droppo Bella) in my garden today.

     
28.02.  

Happy 8-years birthday "Seela" (Despina Amazing Love) and "Morris" (Despina Auriferous Dancer)!!! The pictures were taken some years ago ;-)

     
26.02.  

We have a lot of show here in Finland; Chiara (Nattaset Droppo Bella) and Holly (Nattaset Angel's Touch) love it! After running in the woods it is cosy to sleep in the new bed ;-)

     
25.02.  

I am so very proud of this little girl "Mette" (Nattaset Samba Dancer 7,5 years), who is giving so much happiness to children with her owner Pia!

Nattaset Samba Dancer Mette

     
22.2.  

Great news!!!! Holly (Nattaset Angel's Touch) is in whelp <3 The proud sire is Anna's Polish boy HelW-16 Loki Pride Ravandlil "Loki". The puppies are due early April!

     
15.02.  

Today Nattaset "Look" litter 10 years - happy birthday Ossi, Renu, Mosse, Hansu and Pirre!

     
11.02.  

Today at Tallinn Winter Cup 2017 int ch show, judge Andrew Brace, UK.

  • Nattaset Unforgettable Love "Nuutti" BOS with CC and CACIB -> Estonian Show Champion.

Huge congratulations Mari and Mikko!!! Nattaset Angel's Touch "Holly" didn't catch judge's eyes in the best possible way... she got excellent but was 4th in her class.

     
05.02.   Today at MESS ch show Panda (Nattaset Sonata Arctica at Mariglen JW) was first time in the yearling class and she did really well by winning the very stong (7 entries) class - congratulations Jane Dennis & co!
     
30.01.  

We have crazy days now here ;-) Chiara is the authoritative mating superviser :-D

     
27.01.  

We had a lovely guest here since end of Decenber and today she went to her new, loving home. Good Luck Esa and Nastja!!! See you soon again!

     
22.01.   Manchester Ch Sh judge Carol Guy (Carofel):
Dennis, Harris & Morgan’s Nattaset Sonata Arctica at Mariglen, most beautiful blue of the old fashioned type. So elegant & full of type. Clean outline & flowed from her lovely head to her well used tail. Super front. Clean forehand with well angulated shoulders & upper arm. Strong pasterns & slight crest to her neck. Good spring of rib. Strong quarters with sweeping stifles. Sound true mover with a good stride & particularly good front movement. RCC.
     
21.01.   What a great day at Turku international dogshow under Mr Richard Bott!
BOB, CACIB White Lily Lofty "Riesa"
BOS, CC, CACIB Nattaset Unforgettable Love "Nuutti"
BD2, resCC, resCACIB Loki Pride Ravandlil "Loki"
BD3 Mariglen McLaren "Chris"
BD4 Ceilono Autumn's Blues "Kaunas"
BB2, resCACIB, CC Nattaset Angel's Touch "Holly"
BB4, resCC Nattaset Of Bodom "Kerppu"
OpenCl 2nd excl Nattaset Winter Love "Kerttu"
OpenCl 3rd excl Nattaset Rakastan Rakastan "Windy"
OpenCl 4th excl Nattaset Meaning Love "Sasha"
ChampionCl 2nd excl Nattaset Samba Dancer "Mette"
ChampionCl 3rd excl Nattaset Arctic Winter "Vilma"
VeteranCl 2nd excl Nattaset Droppo Bella "Chiara"
Best breeder group of breed Nattaset
     
19.01.  

Nattaset Moonshine "Nelli"
8.2.2003 - 19.1.2017
Nelli oli viimeinen Moon Magic Po Pengtsson "Pestin" Nattaset-jälkeläinen. Yksi aikakausi on päättynyt, mutta onneksi Pest elää lapsen lapsissaan ja niiden jälkeläisissä niin täällä Suomessa, Hollannissa kuin Englannissakin... <3

Syttyi taivaalle uusi tähti,
koiraenkelinä tästä maailmasta lähti.
Nyt saat juosta lailla tuulen
vihreillä niityillä ajattomuuden.
Tuskaa, kipua, surua ole ei,
uni lempeä sinut sateenkaarisillalle vei.
Hyvää matkaa pikkuinen,
täällä sinua ajattelen.

Lämmin osanottoni Nellin perheelle

     
07.01.   Boston & District Canine Society ch show, judge Mrs Jill Peak, Nattaset Sonata Arctica at Mariglen "Panda" won the junior class again. Well done Jane and Panda! Huge congratulations to Jane and Suzy for Xanthe's BIG-1!!!
     
05.01.  

So sad news came from Estonia - my deepest sympathy to Morris' family.

     
01.01.   Happy New Year!!!